Известие

Collapse
No announcement yet.

Скърцане на волана?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Скърцане на волана?

От известно време чувам, че дори при най-малкото движение на волана се чува нещо като скърцане...Трябва да се заслушаш да го чуеш, но все пак се чува, и си набивам филма, че волана започва да се върти по трудно - в което ме убеждават, че греша...Звука е все едно се върти и няма масло, а съм долял. Идеи?
    Alfa Romeo 156 1.6 T.S. LandiRenzo

в краката ти има каре на волана,пръсни го с нещо.може от него да е...........
    156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
    147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
    159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

Хм...и аз имам някакви шумове при въртене на волана и идват от самият волан...Много слабо изразени и приличат на...де да знам, резонираща пластмаса или все едно има голям бръмбар вътре, или пък все едно чегърта хард диск
      чувал съм го и на други коли, някой ми беше обяснявал какво е, ама тотално съм изключил...някакви идеи?
      156SW JTD 20V Distinctive - Injected with a poison

OEM & Ventura Garage
      http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?p=1111314 -как аз бях измамен от Аrti156SW

Comment

Oткак стана студено, и при мен се получи същото нещо. Сякаш скърца самият волан.
        sigpic Alfasud/156 1.8ex
        156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

Симптомите ни са еднакви колеги. Това каре къде точно се намира

Comment

Ролката на лентовия кабел
            156 AR67601 BN 1.6TS 16V CF2 BASE
            Bosch Motronic M2.10.4 MPFi

Comment

А може би шарнир...
              Alfa Romeo 146 1.6TS '97 - ex
              Fiat Grande Punto 1.4 Dynamic - ex
              BMW 328i

Comment

Шарнирите тропан, не скърцат!
                sigpic
                Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Но .... тампоните скърцат определено

Comment

Тампоните скърцат, да ! Но при въртене на място на волана да скърцат, чак не ми се е случвало!
                    sigpic
                    Gulfstream G650 with Italian design...

Comment

Първоначално публикувано от Желязков Покажи съобщение
                      Симптомите ни са еднакви колеги. Това каре къде точно се намира
                      както съм написал по-горе,погледни си в краката,колегамалко вероятно да е от него,но все пак......
                      156 2.4 JTD SW 140 подивели бизона -ex.
                      147 1.9 JTDM 150 дивИ прАсци -ex.
                      159 2.4 JTDM SW Qtronic 200 говеда

Comment

От известно време чувам, че дори при най-малкото движение на волана се чува нещо като скърцане...Трябва да се заслушаш да го чуеш, но все пак се чува, и си набивам филма, че волана започва да се върти по трудно - в което ме убеждават, че греша...Звука е все едно се върти и няма масло, а съм долял. Идеи?
                        И моя скърцаше и установих,че волана подпира от време на време във пластмасата около конзолата зад волана.Леко запилих и сега не скърца.
                        sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Първоначално публикувано от toshko69 Покажи съобщение
                          И моя скърцаше и установих,че волана подпира от време на време във пластмасата около конзолата зад волана.Леко запилих и сега не скърца.
                          Moже би с времето това пространство се пълни с боклуци и заскърцва. Най-вероятно и при мен е този проблема, защото се чува много откъм волана.

Comment

Moже би с времето това пространство се пълни с боклуци и заскърцва. Най-вероятно и при мен е този проблема, защото се чува много откъм волана.
                            Напълно възможно.
                            sigpicalfa 156 2.0 TS/звяр на пътя-0886399217

Comment

Така и аз в кюпа. Като въртя волана скърца,като на гума скърца. Разглобих ,продухах и сглобих- същата работа,не е болка за умиране,но дразни.Шубе ме е да пръскам там да не прецакам я еърбег-а, я мигачи,чистачки. Ако някой стигне до правилна диагностика-да казва
                              Skoda Superb II 2.0TDI Laurin&Klement EX-Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99 Edizione Sportiva EX-Volvo S80 2.5D Summum

EX-Alfa Romeo 33 1.3 Boxer

Comment

Working...
                              X